Szerencsések vagyunk, mert a gyerekeink imádják a könyveket,  így nem is kérdés, hogy a nyári szünetre is össze kell állítanunk egy bakancslistát azokból a könyvekből, amiket szeretnénk együtt elolvasni.

Mivel Sári 8 , Dani 4 éves, így egy szélesebb spektrumot kell lefednünk, na és persze arról se feledkezhetek meg, hogy Dani nagyon pasi, így, amiről úgy gondolja, hogy "lányos" az nála most szóba se jöhet:)

1 helyen mindjárt csalok is, mert Sári ezt olvasta már, de Dani sem fog a jóbol kimaradni.

Susan Keller: Varacska könyve egy rendhagyó szörnykönyv. Varacska kedves, szertni való szörny, akinek meg van az igen meghatározott tulajdonsága: mindenhonnan elkésik, amiről persze nem tehet, á sosem, de mégis így alakul az élete, és ez rengeteg vicces helyzetbe hozza őt.

http://minipiac.hu/hirdetesek/susan-kreller-varacska-naphegy-kiado-1136

2. helyen Bors Bori kalandjai szerepelnek, mert nyomozás nélkül nem nyár a nyár.

Ulrike Rylance: Bord Bori, Káosz a suliban köynvében tovább folytatatja a nyomozócsapat a munkáját, és a fáradhatatlan diktafon is újra szerepet kap, ami még kikapcsolt állapotában is vicces.

https://bit.ly/2IBr6b8

3. Berg Judit: Maszat űrhajozik könyve, már a nyaralós polcon van. Nagyon szeretjük Maszat kalandjait, és szerencsáre Dani is :) Az új kötetben bunki építés lesz és természetesen egy űrhajó a főszerepben.

https://bit.ly/2KydFO7

4. Berg Judit: Lenge-foglalkoztatója is ránk vár. Füttyös Vilkó és csapata most a gyerekek ügyességét fogja próbára tenni.

https://bit.ly/2IBJNe

5. Lotta Olsson: Fura állatok könyvére nagyon kíváncsiak vagyunk, mert minden, ami fura az csak jó lehet.

https://bit.ly/2yQXxT6

6. P.L. Travers: A csudálatos Mary kinyitja az ajtót- Hangoskönyv. Mivel a nyaralás utazással is együtt jár, ezért már most tudom, hogy be kell készítenem a hallgatható meséket is. Mary és a Cseresznyefa utca 17 lakói biztos vendégek lesznek nálunk. Mary-t minden formában szeretik a gyerekek, akár klasszikus filmen, akár könyvben, akár hallgatható módon.

https://bit.ly/2tPeg3E

7. THEDADLAB: 40 QUICK, FUN AND EASY ACTIVITIES TO DO AT HOME

A kísérletezés már önmagában is egy szuper program, pláne, ha azt DAD LAB irányítása alatt végezzük:)

https://bit.ly/2NlnH2I

8. FINY PETRA: MILU AZ INDIÁNOK KÖZÖTT – PÁSZTOHY PANKA ILLUSZTRÁCIÓIVAL

Sári most fejezte be a 2. osztályt, és még egy kicsit nógatni kell, hogy önállóan olvasson, ezért igyekszünk olyan könyveket beszerzni, ami segíti az olvasás megkedvelését. Ehhez Finy Petra segítségét is igénybe vesszük, aki Milu kalandjain keresztül fogja Sárit tovább vezetni az olvasás birodalmába.

https://bit.ly/2Lmo7c2