216. Kimehetsz,de ha harangoznak, indulás haza. (Harang,gyerek sehol.... Megérkezik..) -Hol voltál, miért nem jöttél, hát nem hallottad a harangot? -Jaaaaj mama,ma nagyon halkan harangoztak!

217. Elestem, adjál nekem olyan "emberragasztót"

218. Unokahúgom (8) a napokban nagy komolyan előadta, hogy ő nem cocista (=focista) és nem is lovagi ló lesz, hanem mükörmös. Pedig a "lovagi ló" sztem ritka "szakma"

219. Ma kint voltunk a "játszóréten" a fiam odacsapódott egy családhoz bandázni, az anyuka jól fogadta és kérdezgette mi a neve, hány éves, megy-e már oviba stb aztán megkérdezte és tesód van? Fiam rávágta: igen, az apa (3 éves)

220. Anya mikor lesz megint kisteso? Nem lesz. És ha lesz? Nem lesz. Akkor mesterséges megtermenyenyitessel???

221. Második babánkkal voltam terhes.Kérdeztük nagyobbik kislányunktól, hogy mi legyen a neve a kistesónak??Rávágata: Levente. És ha kislány lesz?? Akkor is Levente…

222. Kérsz bele kelbimbót? Kisfiú: - Szeretem a bimbót

223. Rebus, mit ettél ma az oviban? Levest. És mi volt a második? - Maradék

224. Tesom kisfia ( 4 ): Ugrál az ágyon, tesom fekszik mellette, eldőlt a kissrác, neki tesom csípőcsontjának. Tesom: Jajjj babám az a csípőcsontom Fia: anyaaa, akkor ez csípni fog?

225- Mi volt ma az ebéd? - Leves és második

226. Botond a boltban nyalókát választott neki meg a testvérének. Fizettünk elindultunk haza. Beleraktam a gyerekülésbe mire ezt kérdezte:- Anya! Megkaphatom a nyalogatót?? (Botond 3,5 éves)

227. Egyik rokonomnàl voltunk làtogatóba, az akkor 4 èves kislánynak fürdèsidő volt. Apukàja megengedte neki a fürdővizet. Miközben az ètkezőbe beszèlgetett a kis csapat a kislány kijött csupaszon, szèttette kezét-làbàt ès a következőket mondta: Apa olyan forró vizet engedtèl, hogy a p...ról leèg a szőr!

228. Anya képzeld medvéből ettünk sajtot oviba !(4 évesen)

229. Anno...megreggeliztünk otthon pár falatot a lányommal, s irány az ovi, ennek 10 éve lassan. Ovónéni :Tessék enni Lányom: én már ettem O: mit?? L:szamálit vajas kenyérrel. Azóta ovónéni ezt kérdezi attól aki nem éhes :talán szamálit ettél otthon

230. Kristóf focizik apjával, egyszer csak megszólal: Apa, mi vagyunk a sportugálok.

231. Nővérem óvónéni, ő is el szokott csípni egy-két mondatot. Nagykedvencem amit mesélt még régebben: Lázár 4 éves: Nóri néni!!! Te olyan szép vékony vagy mint egy damil.

232. "Anya! Annyira isteni a lecsód, mint amennyire büdös a dögös autó!" Viki 5 éves

233. “A királylányok rég kihaltak, mint a dinoszauruszok.”

234. “Tavasz van, a lányok cicije kibimbózott.”

235. Nagylányom: Mit csinálsz ebédre? Én: fánkot. 2 és fél éves kicsi lányom: Én szeretem a szánkót!

236. Kislányom 2 éves. Reggelente mikor Apa elmegy dolgozni, mondja neki "ne dolgozz Apa". Napközben hiányolja, hol van Apa, mikor jön. Ez tart addig míg haza nem jön és rá nem szól valamiért, akkor mondja "menjél Apa, dolgozzál!"

237. Kisfiam 7 éves lányom 4 éves. Uzsonnáznak és beszélgetnek. Lányom mondja: bátyó képzeld el szerelmes vagyok. Fiam: jajj hugi te még azt sem tudod mi a szerelem, de ne izgulj mire első osztályos leszel megtudod mi is a szerelem!

238. "Ha nagy leszek, fasiszta leszek!"-kiabálta a strandon a hároméves, aki focista akart lenni…

239. Anya köszönöm,hogy megszültél.5 èves.

240. Legidősebb kisfiam aki most 6 éves, nézte egyik este. hogy játszom a telefonon. Kristály gyűjtős játék, ahol állatkával mész és, ahogy halad a pálya az utolsó szinten kell kiszabaditani az állatka párját. Fiam nézi, nézi majd megszólal: anya, anya én tudom milyen állatka ez . Kérdezte (persze tudtam) na milyen Balikám ? Mire a fiam : hát Hergörcs ( hörcsög)

241. Nagyfiam a boltban meglát egy kartonpapiros plakátszerűséget a boltban, amelyiken Bruce Willis reklámoz vmit. Azt mondja: - Ez papa?! -Nem drágám.... :D (de milyen jó volna... 3éves)

242. Iskola után kérdezem fiamtól...matekon mi volt? válasz:semmi...olvasáson mi volt?válasz:Hát semmi...Hegedűt nem is kérdezed Anya?...na,akkor hegedűn mi volt?válasz:.Hát semmi!!

243. 4 éves kisfiammal óvodába menet szinte minden reggel találkozunk az egyik utcabeli "bácsival ".Minden reggel köszönünk egymásnak de a "bácsi " eddig halkan köszönt.Az adott reggelen viszont normál hangon köszönt nekünk vissza, mire a kisfiam jó hangosan megszólalt: " Anya!A bácsi megtanult köszönni!"

244. Kisfiam 6 éves. Pár hónappal ezelőtt még a pocakomban voltak az ikertestvérei.A buszon ültünk mikor megkérdezte tőlem, hogy mikor fognak kikelni a kistestvérei.

245. Levi (3 éves) Gyere anya, meglepetésem van számodra! Neked csináltam, gyere. (Szoba ajtó kinyit) Tádááá, kupleráj!

246. Laura jött át hozzánk, ès a kettönk otthona közötti háznál lèvő kutya megugatta. Laura: "Te hülye kutya, ne ugass már!" Èn: "Laura egy szèp, okos, 4 èves kislány nem beszèl így" Laura: "Mièrt Brigi, hol èlsz te zacskóba?"

247. Kisfiam: 3 éven át írta a Jézuskának hogy ő kistesót kér. Sajnos nem érkezett. Kérdezik tőle hogy na mikor lessz kistesód. : Á nekem nem lesz tudjátok apukám vadász és tuti nem mer jönni a gólya mert fél hogy le lővi! Kb 6 éves volt akkor Andorka

248. Kislányom patogatott kukoricát szeretett volna,mondta: anya kaphatok pattogó kukoricát??(persze kapott!)

248. Nimród: Anyus tudom mi vagyok neked....közölte csillógó szemmel ,s kb 3 èvesen Na - gondoltam ebből vajon mi sül ki.... Mondjad Virágom,halljam..... A szíved dobogója... ( szoktam volt mondani neki te vagy a szívem dobbanása fiam)

249. -Anyu nézd egy unikornis-mutatott a kislányom egy lóra, édesem az egy ló- mondtam - tudod az unikornisoknak van szarva a lovaknak meg nincs. A kislányom szeme felcsillant. - Anyu akkor ez egy különleges unikornis :)(Eszter 5 éves )

250. A fiam egyik aranyköpése: Anya, isteni finom ez a praktikáskrumpli

251. 3,5 éves Marci ma este, miközben altatom: Anya miért nincs neked meg apának egy ágya mint nekem, miért van összekötve a tiétek?

252. Ma reggel újra az ágy volt a téma. - Anya ha kinőttétek az ágyatokat akkor majd én alszom benne. - Igen? - Igen egy kislánnyal! - ???? Milyen kislánnyal??? - Hát azt még nem tudom, majd kiválasztok egyet a bölcsiben és azzal.

253. A 16 hónapos lányom a kapcsold be szót gyakorolja lelkesen. Mindenkit ezzel fogad: kabbe!!! kabbe!!!

254. Mi pont a kórház mellett lakunk és pont jött a mentőhelikopter..... A 4 éves nagyfiam ezután kioktatta a 2,5 éves öccsét, hogy ha jobbról jön a helikopter akkor jobbeset ha balról akkor pedig baleset történt.

255. A 2 éves kisfiam: 'anya van pénzed?' Én:nincs,erre ő:' akkor megyek holnap és veszek neked holnap a boltba' 

256. Anya szeretném megkòstolni a csillagot!

257. Annak idején mikor a fiaim kicsik voltak, a Terminátor és a szerencsekerék volt a nagy favorit amit szerettek nézni. Zoli megszólalt én vagyok a Terminátor!! Erre Balázs: én meg a szejenycekerèk!

258. Felmondáshoz kèszültem elő,lányom mondja hibás víz=hiypos víz.

259. 3 èves volt a kislányom közös játék közben ezt mondta ,,szeretek önmagam lenni!"

260. 3 éves unokahugom kiabál az anyukájának: anya anya gyere gyorsan!!! Tesóm szalad mi a baj kicsim?? Erre ő: Téged hogy hívnak??

261. Nálunk a 15 hónapos kislányom minden felnőttre, akinek hosszú haja van,rákiabál: Néééni!

262. 6 éves kisfiam kb.egy hete,minden alkalommal,ha indulunk,vagy jön valaki és öltözni kell: "Anya!Te olyan divatos vagy!"

263. 4 éves fiam tegnap reggel: "Anya! Bepárlatosodott a szemem! "

264. Reggel öltözök mire a 4 éves kisfiam megszólal: "Anya kilóg a fütyid! Mondom neki hogy kisfiam nekem nincs fütyim. "Akkor anya ,te lányból készültèl!?"

265. A 9 éves, a felnőtt és a 2 éves beszélgetnek: - Nándi, mit jelent az, hogy dackorszak? - Hogy a gyerek mindenre azt mondja, hogy NEM. - Noel, akkor te dackorszakos vagy? - NEM!

266. Zénó (8 éves): - Anya! Miért vettél vazelint a Balaton-átúszásra? Én: - Azért, hogy ne süllyedjünk el! (Azt azért mégsem mondhattam, hogy 200 méternél mirelitté fagyunk a vízben, ha nem kenjük be magunkat...) Zénó: - Tééényleg? Én: - Aha! Nézd csak... megmutatom! Majd egy edényt ragadtam, vizet engedtem bele és tettem bele vazelint... a vazelin lebegett... lenyomtam a víz alá... feljött a víz tetejére. Ekkor Zénó azt mondta: - Gondolom, az ujjad a hullám, a fejem a vazelin. Amikor jött a hullám elsüllyedtem, de mivel bekentél vazelinnel, feljöttem a víz alól. Én: - Pont ezt akartam mondani. Zénó: - Te biztos tudod Anya, hisz te vagy az öregebb!

267. - Ilikém! Holnap íjászverseny! Mit szólnál hozzá, hogy míg Te íjászkodsz, én elmegyek futni a patakra? - Menj csak Anya! Szeretem a mozgó célpontokat!

268. "Anya, ha a déli boszorkány jó, az esti milyen?" Lóci 4 évesen

269. Mikuláskor szembe jön falu helyen velünk egy lovaskocsi 2 ló húzza, rajta a Mikulással "Paci??? Szarvas hol van?" Zsiga 2 évesen

270. Zuhanyzunk a 3 éves kisfiammal, amikor ránéz a cicimre, és azt mondja: "Amikor pici baba voltam, a cicidből ettem, ugye anya?" Mondom: "Igen" Erre a fiam, miközben a kezével szeletelő mozdulatokat tesz: "Vágtál belőle egy szeletet nekem, aztán úgy ettem. Lehet, hogy picit fájt, de a babák így esznek"

271. Két leánkánk beszélget.Róza: Mi az a kenú?? Panna: Olyan mint a hajó, csak soványabb...

272. Kislányom Zoé ( 3 éves) hazahoztuk a kistesót a kórházból. Szoptatáskor odajön nézi, majd közli kér ő is. Közelebb jön és mondja: Anyaaa ez fehér tej, nem csokis tej jön a cicidből! Ilyet nem kérek mondta és elfutott.

273. Kisfiam kettő éves múlt másfél hónapja. Kint voltunk szüleimnél falun es tanulmányoztuk a bogarakat. Mondom neki nézd az ott egy ganajturobogar. Nezegettuk nezegettuk amíg el nem ment. Mondom gyere mond el a papának milyen bogarat láttunk?! Nagy büszkén oda állt a papa elé es közölte vele,hogy : - Papa,ott én baba látott Kuro bogarat! Apukám erre csak annyit tudott mondani,hogy : Akkor annak a bogárnak nagyon jó ! :D Azóta is ezen nevetünk mert nagyon édes volt /azért hozzáteszem mielott bárki megszólna, soha egyetlen egy csúnya szót se hallott meg tőlünk. Valószínűleg félre hallotta a Bogár nevét.

274. Lányomnak (3) a nap fénypontja, amikor az apja fürdéskor leül hozzá játszani. Tegnap mikor férjem fürdött, Lia egyszer csak megdermedt játék közben: - Apa, bemenjek szórakoztatni téged? Erre nem lehetett nemet mondani.

275. Keresztlányom, 3,5 éves lehetett: - Anya cicijében tejcsi van, az enyémben meg kakaó!

276. Apa!Kimegyek a játszótérre,addig nézd Te a Tesz-vesz várost!

277. Anya: Mazsi, mi leszel, ha nagy leszel? mazsi: Majd eldöntöm, de azt tudom, hogy Nóri (tesó) mi lesz: Anya: Mi? Mazsi: Régész...pedig a régészek, már rég kihaltak, és különben is, már az összes dinó csontot megtalálták, nincs több a földben. (Mazsi 4 éves)

278. Mazsi : Apa, kérek szépen csapvizet. Apa: Tudod, hogy anya jobban szereti, ha ásványvizet iszol. Mazsi : De én jobban szeretem a hűvösebbet, mint az ásványabbat!

279. Mazsi esti mese olvasás előtt az apjának: Ne haragudj, de mennem kell anya ölébe! (3 éves)

 280. Mazsi, még nem volt 3: A Graffalóról beszelget: "az apa Gaffaló MEGSZÖRNYETEGEZI az egérkét."

281. Dávid, 2 év 3hónapos: Mesekönyvet néztünk, mondtam neki: -Nézd ott a púpú teve és ott a púpja. Kisfiam megsimogatta a könyvben a teve púpját: -Anya, bibis,meggyógyul majd...

282. Alig volt még 3.... Megy a zene a mese elején "ne is mondja senki ránk!" Mire a fiúgyermek: "fúúúúúúj, seggvirág"

283. Ugyanúgy 3 évesen (úgy tűnik, akkor volt a legviccesebb :D ) - Anya, bekenem a kezem,jó? (Ránézek, látom, hogy úgy csinál, mintha kenné, de édi :) ) - Jól van, kend csak. Pár másodperc szünet, amíg kenegeti... aztán megszólal: - A nyálammal.

284. Kislányom Maja 2,5 éves. Kicsit megfázott. Mondtam neki, hogy “Gyere Maja, fújd ki az orrod.” Annyit mondott erre “naaaa mit kell mondani??” Megkérdeztem tőle, hogy “Mit?” Azt mondja “ Hát légyszíves!

285. Kisfiam (Tomi)a boltban:Odasomfordált a kasszához,ahol a rágógumik vannak kirakva,elvett egy rágót,majd odasúgta a pénztárosnak:"Veszek egyet amíg az anyukám nem látja."Olyan 4 éves lehetett.Azóta szállóigévé vált a családban ez a mondat.

286. 2 és fél éves kisfiamtól megkérdezte az 5 éves nővére : Zsombi, miért utánozol engem folyton? Mire az öcsi gondolkodás nélkül rávagta: Azért, szejetlek, nagyon szejetlek!

287. Unokatestvèrem kirándulni volt a kislànyàval, akinek útközben pisilnie kellett. A kirándulàs végeztével meglátogatták a nagyit. A kislány a következőt mondta a nagyinak. - Nagyi! Útközbe pisilnem kellett ès megálltunk az út szèlèn. Úgy pisiltem, hogy a fejem volt a szàntóföld felè, a seggem meg az útfelè. Nagyi! Tudod miért kell úgy pisilni? - Miért kell úgy pisilni unokàm? - Azért nagyi, mert a seggemet nem ismerik fel az autósok, a fejemet meg igen!

288. A lányom (akkor kb 4) sírva fakad valamin. Nagyi kérdezi: "Hát mi a baja ennek a kislánynak?" Lányom magából kikelve: "'Anyaaaaa, Nagyi kakis lánynak csúfolt!!!!"